Let language widen your horizon

Over Monique

Hallo, ik ben Monique Brouwer, oprichter van Influente. Ik ben in 1966 geboren in Enschede, Nederland. Toen ik vijf was, verhuisde ons gezin naar België. Daar haalde ik in 1990 mijn Master diploma Vertaler in de Engelse, Portugese en Nederlandse taal aan de Universiteit van Antwerpen. In 2011 behaalde ik de postdoctorale graad Didactiek Nederlands aan Anderstaligen aan diezelfde universiteit.

Na mijn studie Vertaalkunde begon ik als freelance vertaler te werken, maar al gauw deden de Antwerpse rechtbank en politiediensten een beroep op mij om te tolken omwille van mijn kennis van het Portugees. Ik werd op de meest onmogelijke tijdstippen uit bed gebeld, maar ik nam met veel plezier deze rol van tussenpersoon tussen politie en cliënt op.

In 1997 ging ik met twee partners het avontuur aan van een eigen bedrijf. Wat begon als een kleine Apple Computer winkel met 5 medewerkers, groeide tijdens de 17 jaar dat ik er werkte uit tot een Apple Premium Reseller keten, met meer dan 100 medewerkers, 10 winkels, drie service punten, en uiteraard alle nodige adminstratieve en logistieke diensten.

Al snel werd duidelijk dat ik het liefst voor en met mensen werkte, en ik nam de afdeling HR onder mijn hoede. Ik heb mijn werk als HR directeur steeds gecombineerd met mijn beroep als vertaler, tolk en later docent NT2. Een bijkomende opleiding als Individueel Coach leek een mooie kans om al mijn beroepservaring onder één noemer te brengen.

Werken in een internationale omgeving was wat ik het liefst wou. Zo ontstond uiteindelijk het idee om zelf taallessen te geven, en richtte ik Influente op. Ik ben ervan overtuigd dat het leren van een vreemde taal een ontzettende hulp is bij het begrijpen van de cultuur waarin die taal wordt gesproken. Een taal leren is zoveel meer dan alleen de taal.

In mijn functie als HR directeur streefde ik er steeds naar om mensen te helpen hun talenten optimaal in te zetten, en deze filosofie zet ik door in mijn werk als docent/taaltrainer.

Ik zag meer mogelijkheden op de Nederlandse arbeidsmarkt, en in 2016 verhuisde ik de hoofdzetel van Influente van Antwerpen naar Den Haag.

Als ik geen lesgeef, kruip ik graag in mijn pen om gedichten te schrijven. Ik vind het heerlijk om te wandelen in Nederland, Groot-Brittannië en Portugal. Dit laatste land is een beetje mijn tweede thuis geworden. Verder hou ik van fotografie, reizen, lezen en koken voor vrienden en familie.
Hopelijk ontmoeten wij elkaar snel!